Sziasztok!

Beköszöntött a szeptember, ezáltal pedig a kedvenc évszakom, ami az ősz. Regény tudnék írni arról, hogy mit is szeretek az őszben, azonban arra gondoltam, ehelyett inkább őszi illatajánlót hoznék nektek, ugyanis ez az az évszak, amikor a legjobban szeretek gyertyát égetni és viaszokat olvasztani. 

A válogatásom vegyesre sikeredett, van közte olyan, amit már próbáltam és imádok, de becsúszott egy-két olyan illat is, amiről másoknál olvastam sok jót, és kívánságlistás darab lett. 

Vibrant saffron

A tavalyi év őszi kollekciójának kissé édeskés, mégis fűszeres viasza. A fűszerek miatt tipikus őszi illatnak mondanám, azonban a vanília miatt kap egy kicsit édesebb felhangot, ami miatt sokaknak lehet nagy kedvence.

Spiced white cocoa

Bár ez az illat eredetileg egy téli/karácsonyi kiadásban jelent meg, én imádom ősszel égetni. Ha ősz, akkor takarók, bekuckózás, könyvolvasás, és egy finom meleg ital, jelen esetben kakaós-vaníliás finomság. Édes, mégsem fojtóan az, nekem abszolút bejött.

Mulberry&fig delight

Erről az illatról már áradoztam nektek, és kincsként őrizgettem eddig belőle egy kisebb darabkát, de nem bírom tovább, a napokban azt fogom olvasztani. Nem tipikus őszi illat, hiszen ha ősz, akkor mindenki a meleg fűszeres aromákra gondol először, ez pedig fanyar gyümölcsös, de aki szereti a fanyarabb illatokat, az ezt is imádni fogja.

Ebony&oak

Két évvel ezelőtt mindenki istenítette ezt a viaszt, azóta azonban nem beszélnek róla, pedig megéri. Ez az ősz fásabb mivoltát emeli ki, tölgy, fenyő és ébenfa alkot benne tökéletes fás, erdei elegyet. Imádom, mert teljesen olyan érzése van tőle az embernek, mintha épp a ködös erdőben sétálna egy csípős, hűvös reggelen.

Autumn night

Ezt a viaszt az egyik barátnőmnél volt lehetőségem megszagolni, és azt kell mondjam, a negatív vélemények ellenére nekem bejött. Bár a leírás szerint az erdős-földes aromák mellett levendula szolgáltatja az illatkompozíciót, nekem kissé inkább férfiparfümnek, borotvahab illatúnak tűnt – ez sokaknak nem tetszik, én imádtam, így valószínűleg beszerzek belőle magamnak is egy viaszt.

Autumn glow

Szintén tavalyi őszi kollekciós – az egyik legszuperebb limitált kiadás volt eddig, szerintem 🙂 -, és imádom. Először is a viasz színe, hát valami csodaszép! Odáig vagyok a lilás színekért, ez a mélysötét pedig abszolút bejön. És az illata mellett sem lehet elmenni szó nélkül: fás, fűszeres, kissé mentolos, a tökéletes őszi illat.

Leaves

Az utóbbi időben rákattantam a Kringle Candle viaszokra is, úgyhogy közülük is hoztam három őszi illatot. A Leaves azoknak fog a legjobban tetszeni, akik szeretik a fahéj illatát, mert főképp ez dominál benne. Ettől függetlenül néha, amikor a fahéj nem erőszakoskodik annyira, előbukkannak olyan finom illatjegyek is, mint az alma, vagy a fanyar bogyós gyümölcsök.

Frosted cranberry

Ha már bogyós gyümölcsökről van szó. 🙂 Imádom a vörösáfonya illatát, ezért nem is volt kérdés, hogy egyszer beszerzem magamnak ezt a viaszt. Én a hasonló fanyar, citrusos illatokat minden évszakban imádom, így ősszel is szívesen olvasztom ezt, ráadásul ebben az alma és a fahéj pluszban hozzátesz ehhez az őszi érzéshez.

Apple pumpkin

Na, ezt még nem volt szerencsém élőben megszaglászni, azonban a leírás alapján nagyon szeretném egyszer megkaparintani. Ha ősz, akkor tök, emellé társul az alma, a barna cukor és a fahéj is, így alkotva meg az igazi, a tökéletes őszi illatot.

 

Meséljetek, nektek mi a kedvenc illatotok az őszi hónapok során? 🙂