Sziasztok!

Régóta szerettem volna beszerezni egy epilátort, és erre idén nyár elején sort is kerítettem. Nem titkolt célom volt vele a hulladékmentes életmód megkönnyítése, ugyanis ezelőtt csakis borotvát használtam, ami rengeteg szemetet termelt, ezzel viszont a borotvák nagy részét ki tudtam váltani. Lássuk is, mik a tapasztalataim ezzel kapcsolatban.

Mivel ezelőtt még soha nem használtam epilátort, és féltem, hogy nem fog bejönni – anno például kipróbáltam a gyantát, de sikerült is megutálnom -, ezért az egyik legolcsóbb kis alapgépet vettem meg – vagyis hát kaptam meg a születésnapomra -, ami a Braun Silk-épil 1-es változata. A dizájntól tekintsünk el – egyáltalán nem szeretem a rózsaszín színt -, és beszéljünk magáról a gépről. Pici, könnyű, a használata is baromi egyszerű, lévén hogy csak egy ki- és bekapcsoló gomb helyezkedik el rajta. A dobozban magán a gépen kívül megtalálható a csatlakozókábel, az epilátor fej, egy szűkítő a hónalj epilálásához, és egy kis kefe a gép tisztántartásához – tehát túl sok kiegészítő nincs hozzá.

A gép hatékonyságát közepesnek mondanám, a hosszú szálakat szépen kitépi tövestől – nagyon ritkán fordul az elő, hogy elszakítja a szőrszálat -, a kisebbekkel viszont nehezen birkózik meg. Féltem picit a fájdalomtól, bár azt mondják, hogy a tetoválás érzése hasonlít az epiláláshoz, hát nekem ez nem jött be: első alkalommal potyogtak a könnyeim is, annyira fájt, holott a tetoválást végigmosolyogtam. Ahogy viszont telt az idő, tényleg hozzászokik az ember a fájdalomhoz, manapság már csak inkább kellemetlennek nevezném az epilálás folyamatát, nem fájdalmasnak. Most már látom, hogy nekem bevált ez a fajta szőrtelenítési módszer, úgyhogy tervezem, hogy ezt a gépet eladom, és veszek egy jobb fajtát, ugyanis van pár olyan hátránya ennek az alap gépnek, ami nekem nem tetszik: nem lehet például a kábel nélkül használni, mert nem akkumulátoros, ezáltal víz alatt sem használható, valamint elég hangos a gépecske. Ettől függetlenül viszont azt mondom, hogy egyáltalán megtapasztalni az epilálás érzését szerintem ez a gép szuper – a Notino webáruházban például kevesebb, mint 8ezer forintért vásárolhatjátok meg a Braun Silk-épil 1-et -.

Van pár trükk(?) is, amit a még hatékonyabb epilálás végett használok. Ilyen például az, hogy szőrtelenítés előtt átradírozom a lábaimat egy testradírral, így kevesebb az esély arra, hogy benőtt szőrszálakkal kelljen küzdeni. Az epilálás végén a Balea after-shave géljét használom, míg az epilátor forgó fejét a kis ecsettel és alkohollal fertőtlenítem minden egyes használat után, így mindig tisztán, higiénikusan pakolhatom el a procedúra után.

Ti milyen szőrtelenítési módszerre esküsztök? 🙂