Sziasztok!

Anno a kapszula gardrób bejegyzésemben írtam nektek, hogy mivel a ruhatáram nagy  részét kiselejteztem, ezért illő lenne beszereznem pár ruhadarabot. Azóta is folyamatosan gyűjtögetem – veszem őket, ám bejegyzés még nem készült róluk, szóval összeszedtem a közel egy év alatt vásárolt Pepcos darabjaimat, és ezeket mutatnám meg most nektek. 

Néhány tudnivaló

Még mielőtt belevágnánk a poszt tényleges haul részébe, elöljáróban szeretnék elmondani pár dolgot. Én alapjáraton két helyről szerzem be a ruháimat, az egyik ugyebár a Pepco, a másik a turkálók. Rengeteg helyen szidják a Pepcos ruhákat, hogy nem jó minőségűek, amivel valamennyire egyet is értek, hiszen nem kell high end minőséget várni egy pár ezer forintos ruhadarabtól, azonban ha vigyázunk rájuk, és külön odafigyelünk arra, hogy mivel és hogyan mossuk őket, szerintem éveket is kibírnak – a mosással kapcsolatban egyébként tervezek nemsokára egy posztot. Mivel én alapjáraton fekete és szürke ruhákat hordok, ezért most sem fogtok találkozni színes és mintás darabokkal, szóval ez a bejegyzés azoknak kedvez, akik hasonló stílusban öltözködnek, mint én. És elnézést kérek azért, hogy némelyik ruha kissé gyűrött, ritkán szoktam vasalni, és most nem is volt rá időm a fotózás előtt.

Pulóverek

Ha egy típust kellene választanom a Pepcos ruhák terén amit a legjobban szeretek, azok a pulóverek lennének. A fentebb látható darab például a legnagyobb kedvencem: fekete, kicsit hosszított fazonú, az ujja háromnegyedes, és a váll részénél fűzős megoldás díszíti. Az anyaga vékony, így főleg ősszel hordtam, de alig várom az igazi tavaszi időt, hogy végre újra előkerülhessen a szekrényből.

Ez egy relatíve friss, körülbelül egy hónapos szerzemény, és mivel hasonlóan vékony anyagból van, mint az előző, még nem volt alkalmam hordani, azonban körülbelül 1000 forintos akciós áron jutottam hozzá, ami abszolút megérte érte. Ennek az ujja fűzős megoldású – hihetetlenül szeretem ezeket -, a színe pedig sötétszürke, így ez nálam teli találat.

Tegnap voltam újra a Pepcoban, és bár eredetileg kisfiú ruhákat mentem venni, gondoltam körbenézek a női részlegen. Ezzel a pulcsival már anno is szemeztem, magam sem tudom, hogy miért nem vettem meg akkor, hiszen nagyon tetszik mind a színe, mind a nyakkivágása, ugyanis ennek az átlagosnál kissé nagyobb, kerek kivágása van. No de lényeg a lényeg, hogy az akciós állványon sikerült rábukkannom, találtam is belőle egy darabot a méretemben, és összesen 400(!) forintért jött velem haza. Az eredeti ára 1490 forint volt, ha jól rémlik, aztán leakciózták 750-re, majd 400-ra, és ennyiért semmiféleképpen nem akartam ott hagyni.

Ha hiszitek ha nem, szintén 400 forintos szerzemény a fent látható darab. 🙂 Bár ennél picit benéztem a méretet, mert eggyel kisebb is elég lett volna, de itthonra például tökéletes lesz. Ez is semmi extra, az anyaga kissé bordázott, illetve kisebb fajta garbós nyakmegoldása van, de szerintem így tökéletes.

Pólók

A Pepcos pólók azok, ahol nagyon kell figyelni, mert vannak szinte 100%-os műszálas darabok is, amik szörnyűek, de néha ki lehet fogni olyat is, aminek jó a minősége. Én ezt a feketét még tavaly nyár elején vettem, és egész nyáron nagy szeretettel hordtam, mert nagyon vékony, lenge anyagból készült, ami nyáron kényelmes volt. A rajta lévő csipke mintáért nem vagyok teljesen oda, de még éppen belefér a stílusomba, azonban a nyaki része ezzel a pántos megoldással nagyon tetszik.

Szintén pántos megoldású ez a világosszürke póló is, aminek nagyon vastag anyaga van, ezért inkább ősszel hordtam egy dzsekivel, és az úgy tökéletes volt. Talán ha kicsit sötétebb szürke lenne, akkor még jobban szeretném, de így is nagy szeretettel hordom, mert kényelmes és szép is.

A legelső fekete pólóval együtt ez volt még a megmentőm a nyári napokon. Vékony, lenge, szellős anyagú, és nagyon kényelmes is, a nyakán lévő pici csipke pedig hozzátesz egy kis pluszt, amitől már nem csak egy szimpla, unalmas szürke póló lesz.

Nadrágok

Én általában a napjaim nagy részét farmernadrágban töltöm, csak itthon öltözök át kényelmesebb, laza nadrágba, ráadásul mivel nem szeretem a flitteres, csillogós, koptatott nadrágokat, ezért kész szenvedés számomra ennek a ruhadarabnak a felkutatása. A hónap elején jelent meg a Pepcoban egy új fajta jeggings, ami annyira megtetszett, hogy vettem is belőle rögtön kettőt. Bár jeggings, mégis farmer hatású, a gumis derekának köszönhetően nagyon kényelmes, ráadásul nincs rajta se koptatás, se minta. Arra azonban figyelni kell, hogy bár ugyanaz a típus és ugyanaz a méret, mégis eltérhetnek egymástól, ugyanis a sötétkék tökéletes rám, míg a feketéből vehettem volna egyel kisebb méretet is.

Sportmelltartó

Nemrég vágtam bele egy 30 napos edzésbe, azonban mindenféleképpen akartam előtte venni egy sportmelltartót, ugyanis relatíve nagy melleim vannak, és eszembe sem jutna melltartó nélkül sportolni. A Pepcoban nincs túl nagy választék ezen a téren, és már majdnem távoztam is üres kézzel, amikor a többi mögé elrejtve megtaláltam ezt. Egy darab volt belőle, és szerencsére az is a méretemben, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy megveszem. Kényelmes, van benne melltartó betét is, ami kivehető, a pántja pedig állítható. Nagyon szeretem, azóta is mindig rajtam van edzés közben.

 

Ti vásároltatok már esetleg magatoknak ruhát a Pepcoban? Mennyire vagytok megelégedve vele?