Sziasztok!

Több helyen is említettem már, hogy belekezdtem Szászhegyessy Zita 30 napos otthoni edzés kihívásába, és mivel már túl vagyok a kihívás felén arra gondoltam, hogy megosztanám veletek a tapasztalataimat, valamint némi háttérinfót is. 

Miért is kezdtem bele? 

Azt hiszem, hogy ennek csupán egy oka van: szeretnék egészségesebben élni, szeretném a testmozgást rendszeressé tenni az életemben. Gyerekkorom óta utáltam a testnevelés órákat, amikor csak tudtam kibújtam alóla, talán ezért is futottam bele abba a hibába, hogy végzősként majdnem meg is buktattak tesiből. Ennek számtalan oka lehet, nem is próbálom ezt kitalálni, hogy mi okozta a testnevelés-utálatot nálam, de tény, hogy én soha nem sportoltam magamtól, azonban egy idő után elkezdett ez zavarni. Zavart, hogy nem vagyok jó kondiban, és igen, zavar(t), hogy súlyfelesleggel rendelkezem. Bár nem ez a 30 nap fog látványos változást okozni a testemen, mégis jó arra, hogy egyáltalán hozzászokjak a mozgáshoz.

Miért pont Zita?

Bevallom őszintén, hogy már nem emlékszem melyik bloggernél láttam egy bejegyzést Zita programjáról, és hamar elnyerte a tetszésemet. Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve gyorsan regisztráltam is, és le is nyomtam a nulladik napot, hogy tudjam, mire számíthatok – és pozitívan csalódtam. Ezelőtt voltak már próbálkozásaim otthoni edzésekkel, de nem találtam olyan embert, aki ennyire tudott volna motiválni. Zita videója közben nem ordít hangosan a zene, ezáltal neki sem kell kiabálnia, érthetőek a feladatsorok, több kisebb pihenőt is beiktat, némely feladatsornál mutat könnyített verziót is, és a videók egy része meseszép tengerparton készült. Ráadásul csak napi 15 perc az egész! Számomra plusz motivációt ad az, hogy a napi videók csak 24 óráig elérhetőek, tehát muszáj felemelnem a fenekemet és megcsinálni, mert egyet sem akarok kihagyni – de gondolva arra, hogy bármikor közbejöhet valami, van három mentőöv is, ami segítségével feloldhatsz egy olyan videót, amit nem sikerült időben teljesítened.

15 nap – vélemény

Mire ez a bejegyzés kikerül, addigra már túl vagyok a 15. napon, és azt kell mondjam, hogy teljesen függő lettem. Soha, de soha nem hittem volna azt, hogy én valaha ennyire fogom várni az estéket, hogy végre teljesíthessem a napi edzést, és mégis! Ennyi idő alatt már rájöttem, hogy bármennyire is utálom a kardiót – mert rohadt fárasztó, ez tény -, mégis elégedett vagyok utána, hiszen végig csinálom. Kedvenceim a tematikus napok, ráadásul többször is be van iktatva egy-egy olyan nap, amikor nincs konkrét edzés, hanem csak nyújtás, ami felüdülés két izzasztó, intenzív nap között. Ha letelik a 30 nap, akkor mindenféleképpen fogok hozni még egy véleményezős posztot róla, addig pedig kövessetek Instagramon, mert két-három naponta kiposztolom sztoriba az adott napokról a rövid véleményemet – sajnos egy sérülés miatt nem tudom befejezni a kihívást, amit iszonyúan sajnálok, de remélem, hogy nemsokára felépülök, és újra elkezdhetek edzeni.

Ti ismeritek esetleg Zita programját? Szoktatok otthon edzeni?