Sziasztok!

Régóta érett már bennem a gondolat, hogy szeretnék egy többfunkciós tálcát, amin tavasszal és nyáron kivihetem a frissítőket a kertbe, de egyúttal dekorációként is funkcionál. Mivel sehol nem találtam nekem tetszőt, ezért úgy döntöttem, hogy elkészítem magamnak – képkeretből -. 

Mivel az elkészítése időhiány miatt két napig tartott, ezért nem tudtam fázisfotókat készíteni, de mivel nagyon egyszerű az egész, talán nincs is szükség erre.

Amire szükséged lesz:

* tetszőleges képkeret

* vastagabb anyag hátlapnak

* bútorgomb ( fogantyú )

* spray festékek ( alapozó, lakk, és színes )

A képkeretet én a Pepcoban szereztem be, viszont mivel ez nem az a tipikus darab volt, így nem volt benne üveg. Végül úgy találtam, hogy alapnak megfelelő lesz vastagabb bútorhátlap, ugyanis kellő tartást ad neki – de azért ne pakoljunk rá tíz kilós súlyokat. 🙂 Színek tekintetében tavaszias, de pasztelles vonalat álmodtam meg, ehhez pedig tökéletes volt a Pinty Plus Chalk finish termékcsaládja, amit a Novasol Spray csapatától kaptam meg a projectekhez – ugyanis nincs megállás, rengeteg ötletem van, úgyhogy az elkövetkező időben sok DIY bejegyzéssel fogtok találkozni. 🙂

Első lépésként leszabtam a bútorhátlapból a megfelelő méretet, por- és zsírtalanítottam, majd lefújtam egy réteg alapozó festékkel. A Pinty Plus Chalk finish alapozó spray hihetetlenül gyorsan szárad, alig kellett pár percet várnom, és már fújhattam is rá a Broken white nevű fehér árnyalatot. Mivel a hátlap alapjáraton is fehér volt, ezért csupán egy réteget használtam, de ezeknek a festékeknek a fedése fenomenális. Mivel maszkolni szerettem volna, ezért a fehér réteg után hagytam neki bőven száradási időt, hogy még véletlenül se jöjjön fel a szalaggal együtt a festés.

Amíg az száradt, addig felszereltem a fogantyúkat. Eredetileg felülre szerettem volna elhelyezni őket, de ott lelógott egy picit a széléről, úgyhogy végül oldalra kerültek fel, és mivel nem szerettem volna, hogy a csavar látszódjon, ezért ragasztottam – Pattex Total Gel-t használtam, és eddig abszolút meg vagyok vele elégedve. A fogantyút pedig imádom, matt ezüst, ami által olyan elegáns hatást kelt.

Néhány óra múlva fogtam az alapot, maszkolószalaggal kialakítottam a mintákat – az utóbbi időben teljesen rákattantam a geometrikus formákra, több ilyesmit is tervezek elkészíteni -, majd egy rétegben lefújtam a Mint green árnyalattal, ami egy hihetetlenül szép pasztell menta szín – ez lesz az év árnyalata nálam. 🙂 Pár perc után már szedhetem is le a szalagokat, ezután kapott egy réteg matt lakkot, hogy ne kopjon le a festék, összeszereltem, és készen is voltam a projecttel. A tálca nagy kedvenc lett nálam, nekem nagyon tetszik, egyszerű, letisztult, vidám, mégis érdekes darab lett. A Pinty Plus festék spray-kel pedig abszolút meg vagyok elégedve, hatalmas a szerelem közöttünk, és alig várom, hogy a következő ötletet is megvalósítsam a segítségükkel – a kapott termékekről nemsokára érkezik egy külön bejegyzés is, mert tényleg annyira hihetetlenül jók, hogy képtelenség egy ilyen posztba belesűríteni a véleményemet róluk.

Ti szoktatok esetleg kreatívkodni? Ha igen, mi a következő tervetek? 🙂

!

Category : DIY