Sziasztok!

Aki követ engem Instagramon az már láthatta ott az alábbi képeket, ugyanis január végén érkezett hozzám két Aurora Candle gyertya, amiről ott már kifejtettem a véleményemet, azonban szerettem volna nekik külön bejegyzést szánni a blogon is – erről lesz ma szó.

Szójaviasz – a természetes alapanyag

Nem titok, hogy számomra az egyik legnagyobb inspiráció ahhoz, hogy kipróbáljam ezeket a termékeket az volt, hogy szójaviaszból készültek, nem pedig paraffinból. Nem leszek álszent, hiszen én magam a gyertyák érkezése előtt is és azóta is égetek paraffin alapú termékeket, azonban tudni szerettem volna, hogy mégis mekkora a különbség köztük – ég és föld a kettő! A szójaviasz sokkal gyorsabban és szebben olvad, ráadásul a szójabab egy 100%-ig természetes alapanyag, ami teljes mértékben természetesen bomlik le. Számomra nagyon szimpatikus ez a megoldás, a jövőben tudatosabban fogom keresni a hasonló termékeket, és igyekszem a gyertyáim nagy részét szójagyertyával kiváltani.

Fa kanóc az élethű ropogásért

A másik olyan dolog, ami felkeltette a figyelmemet az a fa kanóc volt. Számomra ez abszolút újdonságként hatott, hiszen ezelőtt csakis pamut kanóccal rendelkező gyertyákkal találkoztam, így igazán kíváncsivá tett a fa kanóc milyensége. Bár az Aurora Candle gyertyák minden tulajdonságát imádom, talán mégis ez az, ami az abszolút kedvencem lett. Alapból a fa alapanyagnak köszönhetően érdekes alakot vesz fel a láng, ez elősegíti a viasz gyorsabb olvadását, ráadásul alá tudom támasztani azt is, hogy eloltáskor szinte alig füstöl, így nincs az elfújást követően kellemetlen illat a lakásban. És ROPOG! Méghozzá úgy, mintha kandallóban éppen fát égetnénk. Nagyon relaxáló és pihentető ez a halk ropogás, segít teljesen ellazulni, és extra élményt is nyújt az égetés során.

Az illatok – lekörözik a Yankee Candle-t!

Az illatok erőssége hihetetlenül meglepett, még a Yankee Candle gyertyáinál is nagyobb teret képesek megtölteni égetés során, és számomra ez volt a legelképesztőbb az egészben. Én végül két illatot is kipróbálhattam, hála az Aurora Candle csapatának.

Plum & bramble: imádok mindent, ami kissé savanykás, kesernyés illat, így egyértelmű választás volt számomra a Szilva & szeder illat – na jó, mégsem, hiszen nem tudtam választani a két illat között, ezért kaptam meg mindkettőt tesztelésre, amiért nagyon hálás vagyok. 🙂 Ez a nagyon finom gyümölcsös illat szilvát, szedret, vérnarancsot és különböző piros bogyós gyümölcsöket tartalmaz egy csipetnyi virággal – ettől lesz az összkép hihetetlenül friss, üde, tavaszias. Mióta megkaptam, azóta ezt folyamatosan égetem, és ezzel várom az igazi tavasz beköszöntét.

Aloe & white lilac: sajnos egy kisebb baleset során ő törötten érkezett hozzám, de azóta átmentettem egy üres üvegbe, és így élvezem azt a nagyon friss, zöld illatorgiát, amit magából ont. Az Aloe & white lilac kissé virágos a fehér orgona miatt, ám engem az aloe vera nyűgözött le benne a legjobban – ettől olyan természetesen zöld illatú maga a gyertya. Akármikor égetem, emiatt a zöldes felhang miatt a természetben érzem magam. Nagyon relaxáló élményt ad, én imádom munka közben égetni például. 

Bátran ajánlom mindenkinek, hogy próbáljátok ki ezeket a gyertyákat, higgyétek el, nem fogtok csalódni. Rengeteg különböző illatból válogathattok, az én kedvencem ezeken kívül még a Hygge, a Lime bazsalikom & mandarin, a Thai lime & mangó illetve a Sárgadinnye & friss uborka, ami már leírás alapján is elképesztő kombináció lehet.

Ismeritek az Aurora Candle márkát? Esetleg próbáltátok már valamelyik illatukat? 🙂

( A termékeket az Aurora Candle márkától kaptam tesztelésre! )