Sziasztok!

A mai bejegyzés számomra igen különleges lesz, ugyanis már több éve(!) tervezem a létrehozását, ám csak most jutottam el odáig, hogy ténylegesen úgy valósítsam meg, ahogyan én azt elképzeltem. No nem kell nagy dologra gondolni, csupán egy olyan témáról lesz szó, ami számomra fontos: az emlékek megőrzéséről kézzel fogható formátumban, ennek keretén belül pedig bepillantást nyerhettek a saját DIY fotóalbumomba. 

Én tipikusan az az ember vagyok, aki szeret mindent összegyűjteni egy-egy kirándulás során, például az összes belépőjegyet, blokkot elrakom magamnak, illetve apró “hóbortom”, hogy mindenhonnan veszek egy hűtőmágnest. Na de lényeg a lényeg, eleinte egy dobozban gyűjtögettem ezeket az apróságokat, azonban szerettem volna sokkal átláthatóbbá / esztétikusabbá tenni, így jött a fotóalbum ötlete – ehhez pedig szerettem volna az adott kirándulásról egy-egy képet is betenni az oldalakra. Ez volt tehát az alapkoncepció. Egy ideig saját magamnak nyomtattam a képeket, de hát értelemszerűen ezek minősége nem volt profi – sőt… -, viszont most úgy érzem, hogy sikerült megvalósítani azt, amit szerettem volna, hála a Fujilabornak, akiktől ajándékba kaptam azt a lehetőséget, hogy előhívathattam náluk pár képet. 

Imádok fotózni, ám a képeimet mindig is digitális formában láttam, hiszen manapság már “nem divat” a képelőhívás, én viszont mindenféleképpen szerettem volna szuper minőségben lapozgatni őket, ezért is esett a választásom a cégre. A képek minősége fenomenális, az ügyfélkezelés csillagos ötös, a gyorsaság pedig elképesztő ( egyik este leadtam a rendelést, másnap feldolgozták, és rá egy napra már csöngetett is vele a futár ). 

Na de a fotóalbum: alapvetően arra építem az egészet, hogy egy-egy kirándulás emlékeit megőrizzem, ezért belerakok mindent, ami az adott eseményhez kapcsolódik – belépőjegy, blokk, szalvéta, parkolójegy, stb.

 

A képeket – és néhány esetben az ilyen apróságokat is – átlátszó fotósarokkal rögzítem – ennek van másik, értelmes neve? -, amit Aliexpressről rendeltem. Ezt több különböző színben beszerezhetitek, számomra az átlátszó volt a legtetszetősebb, így ez nem vesz el plusz felületet a képekből.

– A különböző prospektusokat is gyűjtöm, viszont mivel ezek nagyobb méretűek, így nem az adott kirándulás lapjain kaptak helyet, hanem az album hátuljában, ahova készítettem egy kis zsebecskét direkt ezen papírok tárolására. –

Mivel alapjáraton az albumban a képeken és a fecniken van a hangsúly, ezért a dekorálást nem szeretem túlzásba vinni, de szeretek ilyenekkel szöszmötölni, szóval nem is én lennék, ha nem molyolnék el ezzel is. Több különböző díszítést is alkalmazok, ám három kedvencem van: a matricák, a nyomdák, és a washi tape-ek ( utóbbiról nem készült külön kép ).  Mind a matricák, mind a nyomdapárnák, és maguk a szilikon nyomdák is Aliexpresses termékek, illetve ezekhez a típusú nyomdákhoz külön pecsételő szükséges, ezeket is onnan rendeltem. 

 

Azonban: szerencsére olyan helyzetben vagyok, hogy sokkal több olyan, számomra különleges kép készül a kirándulásokon, minthogy mindet bele tudjam tenni a fenti mappába, ezért beszereztem magamnak egy konkrét fényképalbumot is. Egyébként mindkét album Pepcos, és az alább látható mappa mintájáért teljesen odáig vagyok. 200 darab 10×15-ös fotó fér bele, és bár viszonylag keveset kirándulunk – ahhoz képest, hogy mennyit szeretnénk… -, mégis majdnem az album fele már megtelt a kedvenc képeimmel. 

 

És így a végén hadd ejtsek még pár szót a Fujilaborrol, ugyanis nélkülük nem tudom, hogy mikor jöhetett volna létre ez a bejegyzés – és bár egy kooperációról van szó, a véleményemet nem befolyásolja, abszolút őszinte vagyok veletek -. Szóval, számomra azért is voltak már első pillantásra is szimpatikusak, mert a leírásaikból süt a profizmus. Képelőhívásnál kiválaszthatjuk a kép méretét, a papír típusát ( fényes, matt, metál ), és a kitöltés típusát is ( fit-in, fill-in ). A papírfelületet tekintve én maradtam a hagyományos fényes verziónál, ennél a legélénkebbek a színek, illetve a 10×15-ös méretnél. Külön kiemelném még azt, hogy a képelőhívás során ingyen minden képen képkorrekciót végeznek ( például fényerő beállítás, pirosszem-korrekció, élesség beállítása ), ám ez nem változtatja meg a képeidet, csak még jobbá teszi!

Mint fentebb említettem is, szuper gyors a képelőhívás náluk, két napon belül a kezemben fogtam a képeket, azonban Szegeden és Szarvason is van lehetőség személyes átvételre, egyéb esetben futárszolgálat kézbesíti a csomagot. Érdemes követni a Facebookos oldalukat – Fujilabor -, ugyanis rengeteg alkalommal vannak náluk különböző akciók, amik által az alapjáraton is szuper olcsó képelőhívást még olcsóbbá tehetjük. 

Ezúton is köszönöm a cégnek azt, hogy nagy vágyamat teljesítették ♥ Ti szoktatok esetleg ilyesmi emlékeket gyűjteni egy-egy kirándulás, nyaralás során? Ha igen, milyen formában őrzitek meg?

* A bejegyzés egy kooperáció során jött létre, de ez nem befolyásolja a posztban elhangzott véleményemet. *