Sziasztok!

Soha nem volt még ilyen vagy ehhez hasonló bejegyzés a blogon, de a minap egyikőtök megkérdezte tőlem Instagramon üzenetben, hogy milyen arcápolási termékeket használok, és gondoltam készítek belőle egy bejegyzést.

Amit elöljáróban tudni kell a bőrömről: szerencsére nincs túl sok gondom vele, pattanásaim nagyon ritkán vannak, illetve csak a T zónám száraz, vízhiányos, az arcom többi része normál típusú. Mivel nem igényel semmilyen különleges krémet, összetevőt, ezért én általában a Dm saját márkás Balea termékeit használom, amik nekem abszolút beváltak – egy kivételével az összes termék ebbe a családba tartozik.

Az arcomat konkrét radírral körülbelül heti kétszer szoktam átradírozni, ehhez jelenleg a Balea aloe verás peelingjét használom, ami egy igazán gyengéd formula – ezt néha kevésnek is érzem, de ha kissé durvább tisztító hatást szeretnék elérni, arra van másik termékem -. Mivel sminkelni évente csupán pár alkalommal szoktam, ezért nem használok kifejezetten sminklemosásra tervezett terméket, azonban az arcomat minden este a Balea barna cukros – chia magos arclemosójával mosom át – erről a termékről, és az arcradír testvéréről készült külön bejegyzés is -. Nemrég fogyott el a télen használt arckrémem, ezért most egy könnyedebb, lágyabb krémet használok, készülvén a melegre. Télen sokkal intenzívebben használok éjszakára arckrémet, és olyankor főleg a testesebb, sűrűbb állagot keresem, az év többi részében viszont szerencsére elvagyok egy vizesebb állagúval is, mint például a Balea Aqua krémgélje – ezt még tavaly vásároltam, már nem sok van benne, úgyhogy legközelebb szeretném kipróbálni ennek a zselés verzióját is, amit eredetileg is szerettem volna megvásárolni.

A két átlátszó üvegcsében két olyan termék lapul, amiket főleg akkor szoktam használni, ha éppen pattanással küzdök: a pipettásban Das gesunde plus teafaolaj van, míg a szórófejesben a Balea micellás vize lapul, felturbózva egy kevés teafa olajjal. Magát a teafa olajat töményen is szoktam alkalmazni, ilyenkor csepegtetek egy keveset egy fültisztító pálcikára, majd azzal beecsetelem az érintett bőrfelületet, de a micellás vízbe is szoktam keverni, így már az arctisztítás során is kifejti a hatását. A Balea micellás vizével is meg vagyok elégedve, ez a rózsaszín, száraz bőrre való változat, ami így kicsit kompenzálja a teafa olaj szárító hatását.

Szorosan a micellás vízhez kapcsolódik az általam varrt pamut arctisztító kendő is, ugyanis mióta elkészítettem őket, egyetlen darab vattakorongot sem használtam. A mosást is remekül bírják, az ég világon semmi bajuk nincs, pedig napi használatban vannak. Fentebb is említettem, hogy néha egy kissé erősebb radírozó hatásra vágyom, ilyenkor szoktam elővenni a Balea barna cukros – chia magos arcradírját, amit imádok, ha pedig plusz kényeztetésre vágyom, akkor a Balea arcmaszkok közül választok egy olyat, ami éppen szimpatikus – a képen éppen a MEN férfi változat látható, ami az egyik kedvencemmé nőtte ki magát.

Nektek miből áll az arcápolási rutinotok? 🙂