Sziasztok!

Tudni kell rólam, hogy bár szeretem a színeket, mégis az olyan lakásdekorációkban, amik állandó szerepet kapnak a házban jobban szeretem az egyszerű, letisztult árnyalatokat – éppen ezért is vagyok annyira odáig a fehérért. Szerettem volna pár új vázát beszerezni, de a boltokban nem találtam olyat, ami igazán tetszene, szóval készítettem magamnak. 🙂

A különböző strukturált felületű vázák már régóta tetszenek, de valahogy mindig olyat találtam belőlük, amik nekem túl soknak hatottak. Azonban pár hónapja belefutottam egy DIY ötletbe, így végül elkészítettem magamnak az egyszerű, semleges, mégis kicsit extrább strukturált hatású vázákat.

A vázák a Pepcoból vannak, ezen kívül az egész lelkét egy fekete üveg kontúrfesték adja, ezzel érhetjük el a strukturált hatást. Ha szeretnénk szép rendezett mintát készíteni, akkor használhatunk segítségképpen maszkolószalagot, esetleg washi tape-et, illetve szükségünk lesz egy kiválasztott színű festékspray-re is – esetemben ez most a Pintyplus Evolution akrilfesték lett matt fehér színben -.

Az alapos zsír-és portalanítást követően csupán egyetlen olyan dolog van, amire nagyon oda kell figyelni, mert ezen áll vagy bukik a projekt sikere: hagyjuk teljesen megszáradni az üveg kontúrfesték pöttyöket. Egyébként ilyen kontúrfestéket bármelyik papír-írószer boltban beszerezhettek pár száz forintért, csak arra figyeljetek, hogy kontúrfestéket vegyetek, ne sima üvegfestéket, mert az jobban terül, ezáltal nem lesznek ilyen szép kis pöttyök, hanem kissé szét fognak folyni. Az alábbi képen megmutattam nektek, hogyan is néz ki pöttyözés után a váza, illetve el is árulnék nektek valamit: néha bizony nekem sem sikerülnek a projektek. 😀 Ez a váza például egy ilyen elrontott projekt eredménye, de nem aggódtam, erre tökéletesen fel tudtam használni, mert két-három réteg festék után már nem is látszódik az előző festékréteg. 

Egy plusz tipp: én minden tárgyat úgy festek, hogy az első réteget fejjel lefelé állítva kapja meg, a másodikat pedig fordítva, így tényleg minden része szépen le lesz festve. 2-3 óra száradási idő után le is fújtam őket a matt fehér festékspray-vel, és el is készültek. Három vázát készítettem három különböző stílusban: az egyiken egyenes vonalban pöttyöztem, készült egy, ami random pöttyöket kapott, illetve a harmadik kissé mátrixosabb beütésű lett a vízszintes, mégis különböző hosszúságú pöttyvonalaknak köszönhetően. 

 

Azt azért hadd említsem meg nektek, hogy mennyire meg vagyok elégedve az Evolution akril festékekkel: hihetetlenül gyorsan száradnak, nagyon szépen fednek, és közel 100 színárnyalatban létezik, ami szinte hihetetlen. A jövőben többször is fogtok még ezzel a típusú festékkel találkozni, hiszen több színt is választottam magamnak a következő projektekhez.

 

Ti szoktatok esetleg ilyen mini-projekteket készíteni? Amikor nem új dolgot alkottok, csupán egy már meglévő tárgynak adtok új külsőt.

!

Category : DIY