Sziasztok!

Tudjátok, hogy imádok új márkákat kipróbálni gyertya- és illatviasz fronton, és a Heart&Home már elég rég óta kívánságlistás volt nálam, és most a Sweetland shop-nak hála most meg is valósulhatott ez. Három viaszt és egy gyertyát is kaptam tőlük, szóval ezekről lesz ma szó. 

Kezdjük is talán a legelején: miért is olyan különlegesek a Heart&Home termékek? Azon kívül, hogy fantasztikus illatokkal rendelkeznek, a legfontosabb dolog az, hogy szója alapúak, amik tisztább égést és jobb illatélményt nyújtanak, mint a paraffin alapú termékek, nem mellesleg kevésbé szennyezik a környezetet, illetve mi magunkat is, hiszen az égetés során nem káros alapanyagok lélegzünk be. Nem leszek álszent, ezek után is fogok használni viasz alapú termékeket is, mert egyszerűen képtelen vagyok lemondani róluk, de hihetetlenül örülnék annak, ha például egyszer a Yankee Candle áttérne a szójaviasz alapra.Mint említettem, egy gyertyát és három miniviaszt kaptam, úgyhogy kezdjük rögtön a gyertyával a sort.

Heart&Home Cashmere gyertya

Nem csupán az illatra fordítottak nagy figyelmet, hanem az üvegre is, íme néhány infó a gyertyákról:

– túlnyúló peremmel rendelkezik, ami elősegíti a viasz egyenletes olvadását

– vastag üveglap az alja, ami segíti a hőelvezetést a gyertya alatti felületekről

– fém kupakja van, illetve rendelkezik szilikon tömítéssel is

– vastag, megerősített üvegje van a törésvédelem ellen

– a kanóc 100%-ban természetesen anyagokból készült, égés közben pedig meggörbül, így a kanóc vége válik a láng legmelegebb részévé, ezzel csökkentve a koromképződést.

Nekem maga a gyertya stílusa, kinézete is nagyon tetszik, de a legjobban az illatért vagyok oda: gyengéd, friss, mégis meleg hangulatú, a pacsuli és a pézsma tökéletes kombinációja. Van benne egy kis virágos felhang, illetve minimális fűszeresség, és épp ettől lesz az egész olyan kellemesen kuckózós, pihentető illat. Nem kifejezetten erős, egy szobát szépen betölt illattal, de nagyobb légtérbe kevés lehet, viszont pont ettől olyan meghitt az egész. 

Heart&Home viaszok – French vanilla, Amber forest, Calming aloe

A viaszok kis műanyag, visszazárható tégelyben vannak, amik megkönnyítik a tárolást, valamint az illatok sem keverednek egymással ezáltal. Kettétörni őket nem egyszerű, de nem is lehetetlen – én csak a felét párologtattam egyszerre a viasznak, és ez is bőven elég volt -. Amit még szeretnék kiemelni, hogy maga a viasz sokkal gyorsabban és egyenletesebben olvad, mint a paraffin alapú viaszok, és hihetetlenül magas illatanyag tartalommal rendelkeznek.

French vanilla: erős, édes vanília illat, amely keveredik a karamellel, és tökéletes összhangot alkotva illatosítják be a teret. Kissé fűszeres, süteményes ihletésű illat, ami tökéletes lehet az őszi-téli időszakra.

Amber forest: parfümös, kissé édeskés felhangú viasz, fás illatjegyekkel. A leírás szerint van benne eukaliptusz, bár ez annyira nem érződik ki, csak néha néha bukkan elő. Igazi őszi illat!

Calming aloe: tiszta, friss, virágos-orgonás illatkompozíció, az aloe és a pézsma tisztaság illatával. Egész évben bátran használható, én például simán el tudnám képzelni egy tavaszi nagytakarítás után is, hogy még egy kis plusz tisztaságillatot adjon a lakásnak. 

A viaszoknál nagyon tetszik nekem a belenyomtatott H&H logó, illetve az, hogy gyönyörű színekkel rendelkeznek, látszik rajtuk, hogy ténylegesen az adott illat hangulatához választották ki a viasz színét is.

Én hihetetlenül hálás vagyok a Sweetland Shopnak, ugyanis egy új szerelemhez segítettek elő, annyira megtetszettek a Heart&Home termékek, hogy fogok még belőlük vásárolni, mert ezek után szeretném az összes, itthon fellelhető illatot is kipróbálni.

Ti próbáltatok már bármit ettől a márkától? Mennyire szimpatikus nektek a szója alap? 🙂