Sziasztok!

Tombol a nyár, itt a gyümölcsszezon, én pedig szeretek belőlük ihletődni is, nem csak fogyasztani őket. Nemrég azon gondolkoztam, hogy mégis milyen projektet készítsek ezzel az inspirációval, végül úgy döntöttem, hogy virágkaspókat készítek, hiszen a gyümölcsök mellett a virágok szezonja is most van.

A kaspókon, a maszkolószalagon és a lakkfilcen kívül az alábbi festékspray-ket használtam fel a projekt során:

PintyPlus Aqua festékek: AQ303 Yellow chick, Aqua AQ323 Pink bubble gum, Aqua AQ328 Apple green, Aqua AQ321 White lady

Vas alapozó spray ( sajnos nem  volt hirtelen műanyag alapozóm, így ezt használtam rá )

Kézműves matt lakk

Az elkészítése hihetetlenül egyszerű, bár nekem azért kicsit több dolgom volt vele, mert nem sikerült fehér kaspót kapnom, így azért, hogy a zöldet teljesen elfedjem, egy nagyon alapos alapozásra volt szükségem. Az alapszín után maszkolószalaggal lefedtem azt a területet, amit nem szerettem volna újra átfújni, aztán jöhetett a következő szín, és így tovább. Plusz tipp: érdemes olyan maszkolószalagot választani, amely nem tapad túl erősen, így nem fogja felszedni az előző réteget, illetve amint ráfújtuk a következő színt már szedjük is lefele a szalagot, mert ha megszárad a festékréteg, akkor előfordulhat, hogy felszedi a festékréteget. 

Én három gyümölcsöt vettem inspirációul, az ananászhoz csak sárgára festettem a kaspót és kész, a dinnyéshez használtam zöldet, fehéret és rózsaszínt, míg a sárkánygyümölcshöz rózsaszínt és fehéret. 

Mivel a festékek nagyon gyorsan száradnak, ezért pár óra alatt készen is lettem a festéssel. Ezután lefújtam őket a matt lakkal, végül fekete lakkfilccel felrajzoltam rájuk a mintákat. Az ananászos tetszik a legkevésbé, viszont a dinnyés és a sárkánygyümölcsös nagy szerelem lett számomra.

Szerintem igazán szuper nyárias hangulatú kaspók lettek, nagyon fel tudják dobni a kertet vagy a lakást – egy kerti partira is el tudnám képzelni őket asztaldíszként. 

Nektek melyik a kedvenc nyári gyümölcsötök? 🙂

!

Category : DIY