Sziasztok!

Ígértem nektek még júniusban, hogy fogok mesélni nektek a tetoválásomról. Az elkészülte óta eltelt több, mint egy hónap, de még csak most jutottam el odáig, hogy meg is írjam ezt a bejegyzést. Szóval ha érdekel titeket az, hogy mi számomra a minta jelentése, fájt-e az elkészülte, vagy mivel ápolom, akkor olvass tovább.

A kezdetek…

Aki követ Instagramon – tudom, ez minden posztomban elhangzik, de tény, hogy ott értesülhettek mindenről először – azt tudhatja, hogy 2016 decemberében elkészült az első tetoválásom. A minta és az időpont nagyon sokat jelentett számomra, ám sikerült egy hihetetlenül rossz minőségben dolgozó tetoválót kifognom, így maga az elkészült tetoválás nagyon nem tetszett. Sokat gondolkoztam azon, hogy mihez kezdjek vele, hiszen valamilyen szinten ragaszkodtam hozzá, ám idén eljött az ideje annak, hogy megszabaduljak tőle, és úgy döntöttem, hogy takartatni fogom.

A kiválasztott minta, jelentése

Nagyon sok olyan minta, szimbólum van, ami tetszik, ám tudtam, hogy mindenféleképpen valami olyat szeretnék, aminek jelentése is van számomra. Közel fél évig gondolkoztam rajta, végül megszületett a döntés: fenyők. Az életemben a fenyők különleges szerepet töltenek be, és többféle jelentést is hordoznak magukban:

– számomra a fenyők abszolút a tél jelképei, ami a kedvenc évszakom. Ellenben szomorú is, ugyanis télen veszítettem el a nagypapámat, akinek mindig is különleges helye marad a szívemben.

– ha már tél, akkor karácsony, a kedvenc ünnepem. 🙂 Talán kissé fanatikusan is szeretem ezt az időszakot, de számomra nagyon fontos ez az ünnep.

– nem utolsó sorban a fák, mint a természet alkotóelemei. Imádom a természetet, imádok kint lenni a szabadban, és még jobban imádom az erdős területeket. Nem hiába szoktam főleg természetfotókat készíteni – számomra fontos a természet közelsége, képtelen lennék nélküle létezni.

Miután letisztázódott bennem minden, bejelentkeztem június 21-ére a tetoválóhoz, és mivel rá egy hétre volt a szülinapom, ezért ez lett a szülinapi ajándékom tőlem magamnak. 🙂

A fájdalomról – őszintén

Általában az első kérdés, amit minden olyan embertől megkapok akinek nincs tetoválása, hogy fáj-e. Erre nem tudok igazából mit felelni, hiszen mindenkinek más a fájdalomküszöbe, mindenki máshogy éli ezt meg. Számomra inkább kellemetlen volt, mintsem fájdalmas, talán azt a területet mondanám kicsit rosszabbnak, ahol az előző tetoválás volt, mert ott már alapból érzékenyebb volt a terület. Ez a minta közel egy óra alatt készült el, az első két napban fájt kissé a tetovált bőrfelület, utána abszolút semmilyen fájdalom nem volt.

A tetoválás ápolása

Egy tetoválást egész életünkben ápolni kell, de természetesen a legfontosabb az első pár hét. A mostani tetoválásomra kaptam egy fóliát, melyet 5 napig nem kellett leszedni, tehát ezzel szerencsére megúsztam a napi fóliázós részt – ezt az egyet nem szeretem benne -, majd utána jöhetett az ápolás. Egészen addig, míg a tetoválás le nem hámlik, én Bepanthen krémmel kezeltem, majd miután ez megtörtént, átváltottam a Neutrogena sensitive testápolójára hidratálásképpen. Az első pár hétben extrán odafigyeltem arra, hogy csakis tiszta kézzel nyúljak hozzá, így minden alkalommal megmostam a kezemet a Brado Life fertőtlenítő folyékony szappanjával, ha pedig úton voltam, és nem volt lehetőségem kezet mosni, akkor szintén a Brado Life márka kézfertőtlenítő géljét használtam. A naptól is védeni kell a tetoválást, így eleinte egy sállal tekertem körbe – melegben nem szívesen húztam volna hosszú ujjú felsőt -, később pedig a Babylove 50 faktoros, gyerekeknek készült naptejével kentem be minden alkalommal.

Így a végére hadd jegyezzem meg, hogy a tetoválás még nincs teljesen kész, lesznek apró kiegészítések rajta, ám mivel nem tudom, hogy ez mikor fog megvalósulni úgy döntöttem, hogy nem várok még tovább ezzel a bejegyzéssel. És amint elkészül a kiegészítés, vagy az újabb minta – mert jelenleg még plusz kettő van tervben -, arról értesülni fogtok Instagramon. 🙂

Nektek mi a véleményetek a tetoválásról? Van már nektek, esetleg akartok majd, vagy teljesen nem illik a ti stílusotokba?