Sziasztok!

Már jó pár hete sikerült beszereznem a Yankee Candle új, Farmers’ Market kollekciójának mind a négy illatát viasz formájában, ám csak most jutottam el odáig, hogy ki is próbáljam őket élesben. Elöljáróban annyit elmondanék, hogy alapjába véve  tetszenek, ám még sem vagyok 100%-ig elégedett…

Szóval akkor lelőném a poént: bár megszeretettem a mostani kollekció illatait, számomra nem tudta überelni a 2017-es Fall in love kiadást. Ha ősz, akkor sokkal jobban szeretem a fűszeres, fás, erdős illatokat, így számomra ez a Farmers’ Market kollekció inkább nyár végi – ősz eleji égetésre van, egy kivételével nem találtam közte olyat, amit szívesen égetnék az őszi hónapok során végig. Na de nézzük is egyenként az illatokat.

Sweet maple chai

A chai fűszerezés még mindig hódít: ezúttal a fahéj, a szegfűszeg, a pirított pekándió, illetve a kardamom latte-val és juharsziruppal keveredik, ezáltal előállítva egy finom, ám mégis erőteljes kávéházi illatot. Az illat nagyon erős, egy negyed tart bőven beillatozott két nagyobb helyiséget is, viszont nagyon finom illata van, fűszeres, mégis tejes, kissé kávés utóízzel. Őszi kuckózós pillanatok nagy kedvence lesz.

Golden chestnut

Az egész illatkompozíció alapját a sült gesztenye adja, ezt egészítik ki különböző fűszerek, mint a fahéj, a narancs és a kardamom, ezek mellett pedig olyan fás akkordok bújtak el benne, mint a cédrus, az ámbra és a szantálfa. A kollekció ezen illatában bíztam a legjobban, nagyon szerettem volna szeretni, ám nekem sajnos mégsem jött be. A fűszeres jelleget csupán elvétve érzem, ellenben az erős, szinte fejfájdítóan nehéz szantálfa abszolút dominál benne – alapjáraton semmi bajom a szantálfával,ha kiegészít egy alapillatot, de amikor ennyire tolakodóan elnyomja a többi akkordot, akkor sajnos nem szeretem. Érdekes kompozíció, az tény, de nem lett sajnos a kedvencem.

Ciderhouse

Friss, érett, ropogós piros alma olyan fűszerekkel kiegészítve, mint a szegfűszeg, a fahéj, vagy a szerecsendió: ezek ötvözete egy finom, meleg, fűszeres almabor aromáját adják vissza. Imádom az almás illatokat, legyen szó akár kissé savanykásabb zöld almáról, vagy akár a már kásásabb, puha, lédús piros almáról, úgyhogy nagy reményt fűztem a Ciderhouse illathoz, és számomra abszolút ő lett a kedvenc a négy illat közül. Ez az, amit nem csupán ősszel, de télen is szívesen égetnék, miközben egy pohár frissen elkészült almabort kortyolgatok a kandalló előtt, bebugyolálva magam egy pihepuha takaróba. Kellemesen erős illat, képes betölteni több helyiséget is, azonban nem fejfájdító. Hatalmas szerelem lett.

Dried lavender&oak

A levendula az egyik legmegosztóbb illat szerintem a világon: van, aki utálja, és van, aki szereti, de kevés az olyan ember, aki a két opció között létezne. A Yankee Candle megpróbálta az erős levendulaillatot kissé csillapítani azzal, hogy olyan akkordokkal vegyítette, mint a fehérbors, fehér virágok, moha, vagy éppen a vanília.Hihetetlenül erős illatot sikerült létrehozniuk, a negyed tart is kissé fejfájósra sikeredett, viszont magam is meglepődtem azon, hogy kifejezetten tetszik ez az illat. No nem őszre, inkább nyár végére, de egy kellemes virágos, kissé fás felhangú koncepcióval van dolgunk, ami kis mennyiségben nagyon meghitté, otthonossá teszi a hangulatot.

A tesztelés után is bátran állíthatom, hogy bár a ’17-es Fall in love hatalmas szerelem lett részemről, és nem tudta ezt letaszítani a trónról a Farmers’ market, de legalább a Ciderhouse annyira tetszik, hogy be fogok szerezni belőle még egy-két darabot.

Ti próbáltátok már esetleg a kollekció bármelyik darabját?