Sziasztok!

Nos, az a helyzet, hogy ez a bejegyzés valahogy elveszett az éterben. 😀 Még a nyáron készítettem őket, és egy-egy kerti parti alkalmával nagyon hangulatossá varázsolták az asztalokat, és még ha van is hiba bennük arra gondoltam, hogy mégis megmutatnám most nektek őket.

Ez a világ legegyszerűbben elkészíthető lámpása – már ha nem olyan aprólékos és bonyolult mintát választatok, mint én. 😀 Nincs is másra szükség, csak az alábbiakra:

– konzervdoboz

– kinyomtatott minta

– maszkolószalag – vagy bármi más, a papír rögzítéséhez

– szeg és kalapács

– tetszőleges festékspray ( nálam a PintyPlus Evolution metálkék színben )

Ragasztószalaggal rögzítsétek a konzervdobozra a mintát, majd a szeg és a kalapács segítségével jöhet a lyuggatás. 🙂 Érdemes ráhúzni valamire a konzervdobozt – mi például egy faágat választottunk erre a célra -, így egyrészt egyszerűbb is a lyuggatás, másrészt nem fog behorpadni a konzervdoboz sem. Pinteresten találhattok rengeteg mintát, én mivel nyáron készítettem el őket, ezért kissé nyáriasabb mintákat választottam, leveleket és egy madártollat.

Ha kész a lyukasztás, egy alapos por-és zsírtalanítás után jöhet a festés is – a PintyPlus Evolution hipergyorsan szárad, pikk-pakk készen is voltam vele -, majd mehetnek bele a gyertyák, és máris élvezhetjük a hangulatot. 🙂

 

Mivel tényleg nagyon gyorsan készen van ez a projekt – a legtöbb időt a lyukasztás veszi el -, ezért mást nem is nagyon tudok róla írni, így ez egy rövidebb bejegyzés lett. 🙂

Ti készítettetek már konzervdobozból lámpást?

Category : DIY