Sziasztok!

Felkészültetek egy hatalmas karácsonyi haul-ra? Nem hiszem. 😀 Alapjába véve már egy ideje kerülöm a felesleges vásárlást, csakis olyat veszek meg, amit használni is fogok, ám ha a karácsonyról van szó, kissé elszabadulok. No nem veszek hülyeségeket, de azért kissé szabadabban költekezek ilyenkor. Ha érdekel titeket, hogy miket vettem az elmúlt 1-másfél hónap során, akkor tartsatok velem.

karácsonyi-haul

Minden terméknek megírom az árát, ámbár a termékek nagy része a Pepcoból van, és mivel az üzletek termékei eltérőek lehetnek – ráadásul már lassan két hete elkezdődött a karácsonyi szezon náluk – ezért lehet, hogy nem lesz túl könnyű a felkutatásuk. 

karácsonyi-haul

Huh, nem is tudom hirtelen, hogy hol kezdjem… Ahogy a fenti képen is láthatjátok, beszereztem jó néhány kerámia dísztárgyat az ünnephez ( meg úgy anblock a karácsonyhoz ) köthetően. Ezek mind a Pepcoból vannak, az ezüst és a fehér házikó, illetve a fehér szarvas idei kiadás, szóval ha szerencsétek van, ti is megtalálhatjátok az üzletekben, míg a fenyőfa és a szarvas tavalyi, így akciósan tudtam lecsapni rájuk. Nem mellesleg az ezüst szarvas kivételével az összes LED világítással rendelkezik, ami hihetetlenül ünnepies hangulatot varázsol a lakásba. Nem mellesleg a mikulás virág is mostani szerzemény, őt a Lidl-ben vettem, de tervezek még fehér változatot is venni, mert az is meseszép. 🙂

Világító ezüst fenyőfa: 360,-

Ezüst rénszarvas: 360,-

Világító ezüst házikó: 590,-

Világító fehér házikó: 430,-

Világító fehér szarvas: 430,-

Mikulás virág: 599,-

karácsonyi-haul

Nincs karácsonyi haul gömbök nélkül. Bár tavaly már elkezdtem beszerezni piros gömböket a fára, ám szerettem volna még pluszba rá venni, de rá kellett jönnöm, hogy hihetetlenül nehéz mostanában pirosakat beszerezni… Én nem tudom, hogy ez miért van így, de a Kik-ben csak egy fajtát találtam, míg a Pepcoban is összesen két méretet, és ennyi. Van még egy Pepcos szett, amit üldözök, de még nem sikerült beszereznem, de szerintem ezeken kívül egyelőre nincs másra szükségem. A két doboznyi szettet a Pepcoban vettem – az egyik piros, a másik bordó -, míg az alsó, kör alakú dobozban lévőket a Kik-ben vettem, és különlegességük, hogy üvegek, nem műanyagok, ezáltal még szebbek. 

6 darabos gömbszett: 290,- / szett

KIK üveggömbök: 1290,-

karácsonyi-haul

Szerencsére sikerült kisebb gömböket is beszereznem a Pepcoban, szintén olyan színekben, mint a fenti nagyobb darabok. Ezen kívül vettem egy doboznyi kisebb ezüst gömböt hihetetlenül akciós áron, egy zacskónyi piros csillagot a fára, valamint egy négyes szett érdekes formájú, kissé csepp alakú díszt is. Néhány évvel ezelőtt már vettem az Obiban egy szett glitteres hópelyhet, ám azok kékek voltak, ráadásul el is ajándékoztam a nagyját, szóval idén vettem még egyet, ám ez már fehér lett, és ez tökéletesen passzol az idei dekorba. 

Pepcos kisebb gömbök: 360,- / szett

Ezüst gömbök: 80,-

Csillag alakú dísz: 230,-

Csepp formájú dísz: 360,-

Hópehely dísz: 999,-

karácsonyi-haul

Idén lesz az első alkalom, hogy nagyjából készen van a konyha és az étkező is ( bár még messze a vége, de jobbak az állapotok már a tavalyihoz képest…), ezért gondoltam, hogy idén megadom a módját a karácsonynak. A konyharuha szettet szerintem sajnálom majd használni, így csak dekor lesz a konyhában, míg szalvétákból idén kettőt is találtam, ami elrabolta a szívem, és nem tudtam nemet mondani rájuk. 

Konyharuha szett: 750,-

Merry christmas feliratos szalvéta: 250,- 

Piros szarvasos szalvéta: 150,-

karácsonyi-haul

És ha már konyha, akkor sütés… A muffinszettekre nemrég csaptam le, a zöldben a fényes zöld papírkapszlik mellett csillámos fenyőfás beszúró van, míg az ezüst kapszlik mellett csillámos hópelyhes – ilyenekkel nagyon egyszerűen tehetünk ünnepivé bármilyen egyszerű muffint. A nyolc darabos sütikiszúróval már tavaly is szemeztem, ám mire megvettem volna addigra elkapkodták, de idén sikerült végre lecsapnom rájuk, és alig  várom, hogy élesben is használhassam őket. 

Muffinszettek: 360,- / szett

Sütikiszúró szett: 360,-

karácsonyi-haul

Bár mindig azt mondtam, hogy nem vagyok nagy bögre-fan, ám amikor megpillantottam a Pepcoban ezt a két mintás darabot, nem tudtam nekik nemet mondani. A Cien folyékony szappanra pedig a Lidlben csaptam le, mézeskalács illata van, és valami fenséges.

Bögrék: 360,- / darab

Folyékony szappan: 299,-

karácsonyi-haul

Bár a családunkban nem igazán szoktunk ajándékozni, de a kicsiknek mindig veszünk valamit karácsonyra – és ez jó indok arra, hogy újabb gyönyörű csomagolópapírt vásároljak a többi mellé. 😀 Most egy piros és egy ezüst szarvasos változatra esett a választásom, illetve landolt a kosaramban két csomag öntapadós masni, az egyikben fényes, matt és hologramos ezüst masnik vannak, a másikban pedig fényes piros és fehér. 

Öntapadós masnik: 230,- / szett

Csomagolópapírok: 150,- / darab

karácsonyi-haul

Egyetlen impulzív vásárlásom ez a szett scrapbook papír volt, ami 16 különböző mintájú papírt tartalmaz – valószínűleg kísérőkártyákat készítek majd belőlük. A gyertya pedig a KIK-ből van, ez volt a legegyszerűbb típus, és azért is választottam ezt, hogy idén ne a gyertyán legyen a hangsúly az adventi koszorún majd.

Scrapbook papír: 360,-

Gyertya: 290,-

karácsonyi-haul

És így a végén jöjjenek azok, amikhez nem tudok és nem is akarok árakat mondani. Valahogy szeptember környékén futottam bele egy Marketplace hirdetésbe, amiben a két nagy, színes mécsestartó házikót is árulták. Mikor kiderült, hogy az eladó a városomban él, rögtön le is csaptam rájuk, más kiegészítőkkel együtt. Szeptember óta összesen három alkalommal vásároltam tőlük, a másik két, kisebb mécsestartó házikó is onnan van.

karácsonyi-haul

Szintén tőlük szereztem be a fentebb látható kerámia dekorokat is. Szerintem nagyon szépek, és az, hogy használtak, hozzátesz az értékükhöz egy kis pluszt is számomra, hiszen ezeknek már történetük van.

Huh, jó hosszú bejegyzés lett, ugye? No de most már meséljetek ti, szereztetek már be karácsonyi dekorokat idén? 🙂