Sziasztok!

Idén először volt alkalmam adventi kalendáriumot bontogatni. Igen, először, ugyanis nekem soha nem volt se szimpla csokis, se másmilyen adventi kalendáriumom ezelőtt. Bár tavaly, illetve két éve már szemeztem a Balea féle verzióval, ám mindig lebeszéltem magam róla, drágának tartottam ahhoz képest, hogy mik voltak benne. Idén azonban kicsit előre gondolkodtam, és összegyűjtöttem az Active beauty pontjaimat, ami által 7000 forint helyett 4000-ért sikerült lecsapnom rá.

Október végén vettem meg, és bár néha én sem hittem el, de végül sikerült kibírnom anélkül, hogy idő előtt kinyitottam volna, így december 24-ig minden reggel bontogathattam a kis ablakokat, ami tényleg szuper reggeli program volt, illetve hangolódás a karácsonyra. Ugyan még csak pár terméket próbáltam ki közülük – szerettem volna a legtöbbet bontatlanul lefotózni – arra gondoltam, hogy egy posztban megmutatom nektek azt, hogy mik is voltak az ablakocskák mögött.

Testápolás

Kezdjük is rögtön az egyik kedvenc szekciómmal, a testápolással. Ezúttal hat ilyen termék lapult benne, amiből mondjuk kettő tusfürdő ( az egyik csokoládé, a másik füge és shea vaj illatú ), de ide soroltam őket. Kissé bánom, hogy csupán ennyi tusfürdő lapult meg a termékek között, ráadásul egyik sem kifejezetten ünnepi illatú, úgyhogy nálam ez mindenféleképpen negatívum volt – más viszont pont azt nem szereti, ha azzal van tömve egy kalendárium. Ezen kívül volt benne egy ünnepi testolaj, mely apró csillámokat tartalmaz, és engem egy kicsit a mézeskalácsra emlékeztet az illata, egy bőrradírozó tusfürdő gyömbér és hibiszkusz illattal, egy testápoló fahéj-karamell illattal, illetve egy testvaj, fűszeres vanília-chai illatban.

Arcápolás

Van egy olyan érzésem, hogy az idei adventi kalendárium főképp az arcápolási termékekre fókuszált, ugyanis a 24 termékből 9 ebbe a kategóriába sorolható. A Q10-es éjszakai arckrémet már kipróbáltam, és nagyon tetszik a hatása, míg az éjszakai ajakmaszk az egyik legnagyobb kedvencem lett az összes termék közül. Ezeken kívül van itt még egy mattító arcápoló, egy arclemosó gél, egy micellás arclemosó víz, és egy szemfesték lemosó is. Kissé talán soknak tűnhet, hogy három különböző arclemosó is volt benne, de ebből kettőnek más az állaga, a harmadik pedig eléggé specifikus, így szerintem jól megférnek egymás mellett.

Az egyik leghasznosabb termék szerintem az egész kalendáriumban a zselés szemmaszk, mivel ez egy többször felhasználható termék, ami ráadásul nagyon praktikus is. Két tasakos krém is lapult a dobozban, az egyik egy arcmaszk normál bőrre, mandulatejjel és fahéj illattal, a másik pedig bőrradír arcra és testre.

Hajápolás

Három hajápolással kapcsolatos termék is van: van itt egy téli sampon, illetve a hozzá tartozó balzsam is, valamint egy tápláló hajápoló spray is. Szerintem ezek szuperek lesznek az elkövetkező pár hétben, ugyanis kifejezetten a téli időjárás okozta bajokra lettek kifejlesztve, tehát a lelapuló, száraz hajra. Még nem próbáltam egyiket sem, de nagyon finom, kissé édeskés, ünnepies illata van mindegyik terméknek.

Fürdőzéssel kapcsolatos termékek

Alapjába véve az összes terméket el fogom tudni használni, de vannak azok, amelyekkel még várnom kell, ezek pedig a kádas fürdőzéshez használható termékek. Sajnos még nincs kész a második fürdőszobánk, ahol zuhany helyett kád lesz, de mivel belátható időn belül elkészül, ezért ezeket a termékeket el is tettem magamnak, hogy ha eljön az idő, akkor ki tudjam próbálni őket. A legjobban a fürdőcsillag birizgálja a fantáziámat, ami fekete ribizli és nektarin illatú, de kíváncsi vagyok a fürdőgyöngyökre is, amik vanília és fekete áfonya illatúak. Ezeken kívül van itt még egy fürdősó szilva és vanília illattal, illetve egy csomag fürdőkonfetti is vanília illattal – utóbbi számomra kissé érdekes terméknek tűnik, hiszen nagyon kevés konfetti van a csomagban ahhoz, hogy igazi spa élményt lehessen vele varázsolni, de majd a használat során kiderül, hogy mit is tud valójában.

Kéz- és lábápolás

Utoljára egy olyan csoport maradt, mely kategóriákból csupán egy-egy termék lapult a csomagban. Kézápolás témakörben volt benne egy kéz-és körömápoló balzsam, lábápolás terén pedig egy lábradír narancs illattal.

Mi a véleményem róla?

Alapjába véve én teljesen meg vagyok elégedve a kalendárium tartalmával, az már egyéni preferencia kérdése, hogy szerettem volna, ha több és karácsonyibb illatú tusfürdő lapul benne. Ettől függetlenül szerintem szuper termékek, nekem külön öröm, hogy nem voltak benne sminkkel kapcsolatos termékek – kivéve ugye a szemfesték lemosó -, ráadásul nagyon tetszik a csomagolások dizájnja is. Illetve nem mehetek el szó nélkül amellett sem, hogy végre volt magyar leírás is a termékekről, ami ezelőtt hiányzott a kalendáriumból – így azért sokkal könnyebb dolgom volt nekem is.

Hogy megéri-e a 7000 forintot? Személy szerint azt mondom, hogy nem, ez kissé irreális ár érte, főleg ha azt nézzük, hogy pár évvel ezelőtt sokkal olcsóbban lehetett hozzá jutni. Viszont így, hogy pontokat is felhasználtam rá, szerintem a 4000 forint jó ár érte, hiszen így tényleg különleges, limitált termékeket lehet kipróbálni érte. 

Ti bontogattatok idén decemberben bármilyen adventi kalendáriumot? 🙂