Sziasztok!

Az utóbbi időben több, a lakásillatosítással kapcsolatos terméket is beszereztem – például gyertya, miniviasz, párologtató, stb. -, ezért arra gondoltam, hogy egy poszt keretén belül megmutatnám nektek ezeket. Vannak közte nagyon friss szerzemények is, illetve olyanok is, amiket közel egy éve szereztem be, de még nem mutattam nektek korábban.

Kezdjük is rögtön a legfrissebbekkel, amik Yankee Candle termékek. Utoljára tavaly nyáron rendeltem az Illatgyertya webáruházban, úgyhogy egyrészt már időszerű volt, másrészt jó kis akciót is kifogtam, így képtelen voltam ellenállni neki.

Kezdésnek itt van az új tavaszi kollekció, a Garden Hideaway mind az öt tagja. Nagyon bánom, hogy ezekből nincsenek most mini viaszok, azokat sokkal jobban szeretem, de annyira tetszettek a leírások, hogy végül megrendeltem a mintagyertya verziót belőlük. Első szaglásra a Roseberry Sorbet és az Afternoon Escape tetszik a legjobban, de fog érkezni hamarosan róluk külön bejegyzés is, amint leteszteltem őket.

Elsőre talán furcsának tűnhet az, hogy a tavasz kezdetén karácsonyi illatokat rendeltem, de egyrészt mivel tavaly nyáron rendeltem utoljára tőlük, ezért nekem ez a kollekció kimaradt még, másrészt én az év bármelyik szakában tudok karácsonyi illatokat vásárolni, annyira imádom azt az időszakot. 😀 Szóval beszereztem a tavalyi Alpine Christmas kollekció mind a négy illatát is, és alig várom, hogy végre élőben is bevethessem őket – főleg az After Sledding és a Pomegranate&Gin Fizz birizgálja a fantáziámat.

Átfutottam a kifutó termékeket is, ahogy minden esetben, és le is csaptam pár megszűnő illatra. A My serenity-t ezelőtt még nem próbáltam, azonban a Spiced white cocoa és a Winter wonder is nagy kedvencem, ezért szomorúan vettem tudomásul, hogy megszűnnek. Mindenesetre vettem belőlük is egy-egy viaszt, biztos ami biztos alapon.

Szintén a kiárusításos részről vásároltam a fenti három illatot. A Pink grapefruit és a Cuban mojito számomra inkább nyári illat lesz, míg a Festive cocktail szerintem a téli szezonban lesz időszerű, de már alig várom, hogy kipróbálhassam őket.

Márciusban a hónap illata – amit ezáltal akciósan lehet levásárolni – lett a Fluffy towels is, amit nagyon szeretek, úgyhogy be is dobtam belőle egyet a kosaramba. Március 8-án az Illatgyertya webáruház nőnapi akciót tartott, amiben bizonyos illatokat 20% kedvezménnyel lehetett megvásárolni. Ennek keretén belül csaptam le a Clean cotton és a Baby powder viaszokra is – előbbi nagy kedvenc, utóbbit még soha nem próbáltam, de végre ennek is eljött az ideje.

Az utolsó adag Yankee Candle szerzemény három viasz, amit szintén a nőnapi akció miatt kedvezményes áron vásároltam meg. A Black cherry-vel már régóta szemeztem, de eddig még nem vettem meg, és szintén ez igaz az Alfresco afternoon-ra is. Aki pedig olvasta a 2017-es Fall in love kollekcióról szóló bejegyzésemet az tudhatja, hogy azon illatok közül a Mulberry&Fig delight lett az abszolút kedvencem, úgyhogy ideje volt végre az utánpótlásnak.

A következő két szerzemény két gyertya a Pepcoból. Én alapjába véve nem vagyok megelégedve a Pepcos gyertyákkal, hiszen nagyon minimális illatuk van, ezt a kettőt is dekorációs célra vettem, illetve fotókon szerintem remekül fognak mutatni. Régóta szemeztem már velük, ám a napokban leakciózták őket 360 forintra, ezért úgy döntöttem, hogy nem várok tovább, és megveszem őket. Az egyik vaníliás illatú, a másik a Fresh linen nevet viseli, de mivel nem tervezem őket meggyújtani, és szilárd állapotban sincs túl sok illatuk, így nálam nem ez volt a döntő, hanem a mintájuk, ami nagyon kis nyárias ezekkel a zöld levelekkel. 

A kis csillagos gyertyatál szerintem már több, mint egy éves szerzemény, de a blogon azt hiszem, hogy még nem meséltem róla. Szerettem volna egy szép, masszív kerámia gyertyatálat venni, hogy a gyertyákat még biztonságosabban tudjam égetni. Sok helyen megnéztem őket, de végül a Pepcoban bukkantam rá erre a darabra, ami – mivel Pepcos, ezért – nagyon olcsó volt, és nekem tetszik a kinézete. Azóta is előszeretettel használom, hiszen hasznos kis darabról van szó. A benne lévő gyertya Dm-es szerzemény, méghozzá a Glade Frozen kiadású termékei közül a Deep amber hills, ami első szaglásra hatalmas szerelem lett, és mivel akciós volt tudtam, hogy vennem kell belőle, ugyanis nagyon fogom szeretni ősszel. Főleg a fekete ribizli és a szegfűszeg dominál benne, nagyon finom illategyveleget alkotva, és már alig várom, hogy egy hűvös őszi estén meggyújtva is élvezhessem ezt az aromát.

Tavaly nyáron az egyik Facebookos csoportban vettem egy lánytól néhány mini viaszt, illetve mintagyertyát. Rá pár hétre kaptam tőle egy üzenetet, hogy küldött nekem egy kis csomagot postán, meglepetésből. Nagyon izgatottan vártam a csomagot, és hihetetlenül meglepődtem, mikor két gyertyát húztam elő a dobozkából – volt olyan aranyos, hogy meglepett engem két DW Home gyertyával. A márkát ezelőtt még csak nem is ismertem, viszont ez a két illat – Toffee pumpkin és Maple leaf&vanila – hihetetlenül tetszik. Többször is terveztem már meggyújtani őket, de egyszerűen annyira különleges helyet foglalnak el a szívemben azáltal, hogy meglepetések voltak, hogy konkrétan félek őket elhasználni. 😀

Amennyire imádom a mini viaszokat, annyira odáig vagyok a különböző párologtatókért, viaszmelegítőkért is. A két meglévő darabom mellé szerettem volna beszerezni valami újat, de arra nem számítottam, hogy két darabbal is bővül a kollekcióm. Először a cicásra csaptam le a Pepcoban, mert egyszerűen képtelen voltam ellenállni neki, és azóta is előszeretettel használom – talán a képen is látszik, hogy zöld csík van rajta, mert előtte épp egy zöld viaszt melegítettem benne. 😀 A másik, sokkal letisztultabb darab szintén Pepcos, és ebben pont az tetszett meg, hogy egyszerű stílusú, ami szuperül fog mutatni a képeken is. 

Így a bejegyzés végére hagytam három olyan dolgot, amiket az Aliexpressről rendeltem még tavaly. Mivel nincsenek nagy méretű gyertyáim, ezért nem volt létszükséglet, de annyira megtetszett a rosegold színű kanócvágó, hogy muszáj voltam megrendelni. És ha már rendelést adtam le, akkor belehuppant a kosaramba egy szintén rosegold színű gyertyaoltó / gyertyakoppintó, amit tényleg nem használok rendeltetésszerűen, de hihetetlenül tetszik, és tökéletes lakásdekorok is a színük miatt. Mögöttük megbújva pedig fa pálcikákat láthattok – ezeket eredetileg manikűrözésnél szokták használni, azonban én a mini viaszaimhoz rendeltem őket. Néha igazán megszenvedtem azzal, hogy mivel szedjem ki úgy a dermedt viaszt a melegítőből, hogy ne sértsem fel a kerámiát, ezért arra gondoltam, hogy kipróbálom ezt a műveletet fa pálcikákkal. Jelentem tökéletesen működik, a viasz könnyen eltávolítható vele, és a kerámiát sem sértem fel a használatával.

Ti milyen gyertyát, viaszt vásároltatok a legutóbb?