Sziasztok!

Egy időben, míg az Emlékbuborékot vezettem, tudatosan próbáltam kerülni a terméktesztes / kozmetikumos bejegyzéseket a blogon, ugyanis még élénken élt bennem a rossz tapasztalat a Lakkjegyzetes koromból. Azonban úgy döntöttem, ledöntöm ezt a gátat, hiszen jobbnál jobb kozmetikumokat próbálok ki mostanában, és szeretném őket nektek is bemutatni. Éppen ezért ma egy kicsit a hajápolásról lesz szó, illetve két Farmona termékről.

Amit tudni kell, hogy én alapjáraton nagyon sokat szenvedek a hajammal. Vékony szálú, gyorsan töredező hajam van, de ami a legrosszabb, hogy nagyon gyorsan zsírosodik, átlag 2-3 naponta muszáj mosnom, ebben a melegben pedig végképp. 

Magáról a Farmona márkáról ezelőtt még soha nem hallottam, egy Notinos böngészés alkalmával bukkantam rájuk, és tudtam, hogy szeretnék kipróbálni pár terméket tőlük. A gyógynövényes családjuk ökológiailag tiszta területekről származó növényi összetevőket tartalmaz, viszont nem tartalmaz formaldehidet és parabéneket, mesterséges színezéket és alkoholt sem.  Az én választásom a zsíros hajra való csalános típusra esett, ezek közül használok most kettőt.

Farmona Herbal Care sampon csalánnal

Először is hadd jegyezzem meg, mennyire tetszik a csomagolás, főleg ezzel a retro kupakkal. Imádom. És magát a terméket is.

Az állaga kellemesen folyós, az adagolása könnyű, a hatása pedig isteni – eddig, ha 30 fok fölé kúszott a hőmérséklet, 2 naponta muszáj volt hajat mosnom. Mióta ezt a terméket használom, ez az idő kitolható 3-4 napra is, ami számomra felüdülés. Az illata kellemes, kissé gyógynövényes, de egyáltalán nem a gyomorforgató változat. 

Ami plusz benne, hogy bár nem ígéri, hogy használat után puha és fényes lesz tőle a haj, mégis ezt tapasztaltam, így duplán nyertem ezzel a samponnal. 

Farmona Herbal Care spray kondicionáló csalánnal

Szintén a csalános családból származik ez a spray változatú kondicionáló is, szóval gondoltam, kipróbálom őt is. Na, hát vele elég vegyes érzéseim vannak.

Első alkalommal a samponnal együtt használtam, és nagyon tetszett, hogy plusz fényt adott a hajamnak, illetve könnyen kifésülhetővé tette. Aztán nem hagyott nyugodni a dolog, szóval pár napig teszteltem őket úgy, hogy volt, amikor csak a sampont használtam magában, és volt, amikor ezt a terméket úgy, hogy egy Balea samponnal mostam előtte hajat. És beigazolódott a félelmem, kicsit olyan semmilyen ez a termék.

Mint rájöttem, a sok-sok jó tulajdonságot főleg a samponjának köszönhetem, nem pedig a spraynek. Pici pluszt azért ad hozzá, de nem vágtam tőle magam hanyatt. Egyébként tetszik, hogy könnyű adagolni a pumpás kiszerelésnek köszönhetően, nem kell leöblíteni, illetve nagyon tetszik az illata is, ami hasonlóan gyógynövényes, mint a samponé, csak kissé halványabban érezhető.

Mindentől függetlenül ha ti is a zsíros hajjal küzdetek, bátran ajánlom, hogy próbáljátok ki ezeket a termékeket, hiszen az áruk nagyon kedvező ( 690 forint / darab áron kaphatóak a Notino webáruházban ), így még ha nem is szeretitek meg annyira őket, mint én, nem veszítetek sokat vele.