Sziasztok!

A mai bejegyzés kicsit különlegesebb lesz, mint az eddigi Könyvélmények típusú posztok, ugyanis a ma bemutatott könyv sem mindennapi. Hogy miről is lesz szó? A Szalay könyvek kiadó által megjelentetett Az én bakancslistám című darabról. 

Bevallom őszintén, én teljesen odáig vagyok Pillecukor blog Szilvi blogjáért. Nagyon sok olyan dolgot találtam már nála, amit aztán be is szereztem, köszönhetően annak, hogy sok mindenben eléggé egyezik az ízlésünk. Így amikor múlthét vasárnap reggel elolvastam nála ezt a bejegyzést, nem is volt kérdés, mi következik: még aznap délelőtt kocsiba is ültünk, és irány a Libri.

Imádom a bakancslistákat, és imádom az olyan könyveket is, amiket személyre lehet szabni, így igazán illik hozzám Az én bakancslistám is. Hihetetlenül motiválóan tud hatni az emberre, ha egy ennyire szépen kivitelezett könyvbe írhatja fel azokat a dolgokat, amiket meg szeretne valósítani az életében. 

Kapásból az első oldalt mi magunknak kell kitölteni, és olyan adatokat adhatunk meg, mint a nevünk, címünk, e-mail címünk, sőt, még a vércsoportunkat is beleírhatjuk. A mellette levő oldalon ötleteket kapunk arra vonatkozóan, mi is kerülhet ebbe a kis könyvbe. 

Ha ezzel megvagyunk, kezdődhet a móka, azaz a listaírás. 35 olyan dolgot vezethetünk fel, ami szerepel a bakancslistánkon, és ez még nem minden: ezekre az oldalakra nem csupán azt írhatjuk be, mi volt a tervünk, hanem azt is, hogy mikor és hol sikerült megvalósítani azt, ki volt velünk akkor, hogyan éreztük magunkat közben, és még fotóknak is jutott benne hely.

A könyv másik nagyon jó tulajdonága az, hogy hihetetlenül szépen, igényesen van kivitelezve. Nagyon sok szuper kép kapott benne helyet – amik jó minőségben vannak nyomtatva, nem pixelesek -, illetve sok motiváló üzenetet, idézetet is találunk bennük. Egy szóval meseszép.

Mindenki saját maga döntheti el, miket fog beleírni. Én például még gondolkozom azon, hogy sima, “általános” bakancslista legyen, vagy utazós bakancslistaként azokat a helyeket írjam bele, ahova egyszer mindenféleképpen el szeretnék jutni – valószínűleg az utóbbi fog nyerni. 

Mint említettem is, én a Libriben szereztem be – link itt -, ugyanis bár könyveket szoktam a Bookline-ról is rendelni, ezt azonnal a kezemben akartam tartani, és csak a Libri volt az, ami nyitva volt vasárnap is. 😀 1500 forint volt az eredeti ára – mindenki döntse el maga, megér-e ennyit -, azonban nekem voltak törzsvásárlói pontjaim is, amiket beváltottam, így körülbelül 800 forintért jutottam hozzá – Bookline-on jelenleg 1275 forintba kerül. 

Bátran ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki kicsit is olyan, mint én – listaírós, bakancslista-tervezős, álmodozó. 

Mi a véleményetek róla? 🙂