Sziasztok!

Most már azért tényleg érezhető, hogy itt a tavasz, a fák kezdenek rügyezni, a nap egyre melegebben és többet süt, a virágok is kezdenek kinyílni. Egész évben nekem ez a kedvenc időszakom, ilyenkor én is magamhoz térek a “téli álom” után, feltöltődöm energiával, és élvezem azt, ahogy a természet is ébredezik. Éppen emiatt én szeretem a tavaszt nem csak kint élvezni, hanem a lakásban is. Ma arra hoztam ötleteket nektek, mivel varázsolhatjátok be a lakásba ezt a csodálatos évszakot.

Frissítsd fel a házat!

Az új évszak beköszöntével a házunk is megköszöni, ha foglalkozunk vele. Végezzük el a tavaszi nagytakarítást – melyről itt írtam már -, dobjuk ki a feleslegesnek ítélt holmikat – lomtalanítási tippekről itt olvashatsz -, tegyük rendbe a télen elhanyagolt kertet. Miközben takarítunk, van lehetőségünk végiggondolni azt, mi személyesen mit is várunk ettől az évszaktól, így felfrissülve, újult erővel vághatunk neki a tavaszi szezonnak.

Cseréld le a dekorációt!

Én rendszerint szeretem dekorálni a lakást az adott évszaknak megfelelően. Télen például egyértelműen a karácsonyi díszek kerülnek előtérbe, de ahogy jön a tavasz, szeretem ezeket lecserélni frissebb, üdébb színekre. Nem kell vagyonokat költeni rá, elég egy vidám színű díszpárna, egy könnyed, tavaszias ágyneműhuzat, néhány vidám színű csecsebecse, és máris jobb kedvre derül az ember.

Virágot a lakásba

A tavasz egyértelműen a virágok szezonja, és én ezt kihasználva előszeretettel “pakolom tele” a lakást virágokkal. A piacokon szebbnél szebb vágott virágot találhatunk – kedvencem a tulipán, illetve április-május környékén teljesen orgonalázban égek -, de nyugodtan csempésszünk be egy-két hagymás, élő növényt is – például egy szép, tavaszias kaspóba elhelyezett nárcisz, tulipán vagy épp jácint üde színfoltja lehet a lakásunknak.

A tavasz illatai

Ez az évszak nem csak a látványról szól – bár nem lehet szó nélkül elmenni a virágzó fák, éppen nyíló tavaszi virágok mellett -, hanem az illatokról is. Ilyenkor minden friss, édes, harmonikus. A legfontosabb ilyenkor, hogy szellőztess, amennyit csak tudsz! Télen nyilván nehezebb megoldani ezt, főleg a fűtési szezonban, de ilyenkor, mikor odakint is már 18-20 fokok repkednek, hihetetlenül jól fel tud frissülni a lakás egy-egy szellőztetés alkalmával.

Bár a legtöbb embernél a gyertyák és különböző illatosítók főleg télen, a karácsony közeledtével kerülnek elő, mégsem kell őket hanyagolnunk tavasszal sem. Ilyenkor jöhetnek a könnyed, tavaszias, virágos illatok, így már nem csak látványban szépült meg a lakás, hanem illatban is. Az alább látható kis montázson a Notino webáruház kínálatából szemezgetett illatviaszokat láthatjátok, melyekből tervezek is egyet-kettőt beszerezni. Ráadásul ezek a tartok az illatokon túl a színeikkel is feldobják a lakást.

Termékek:

Nektek van bevált praktikátok, amit a tavasz közeledtével vesztek elő? Hogyan dekoráljátok ebben az időszakban a lakást?